Конкурсът Pwnium, посветен на киберсигурността, който най-голямата търсачка организира, се превръща от еднократно годишно събитие в целогодишна програма, пише ABC News, цитиран от "Фокус".

Технологичният гигант премахва годишните награди, тъй като те стимулират хакерите да не бързат да съобщят за открита уязвимост, а изчакват деня на конкурса, за да получат възнаграждението.

“Възможността изследователите в сферата на киберсигурността да ни информират за открити пропуски в течение на цялата година ще намали вероятността от конфликтни ситуации и насочване на усилията към едни и същи пропуски”, казва Тим Уилис от екипа по сигурността на Chrome.

Хакерите могат да спечелят между 500 и 50 000 долара за всяка открита слабост, според новите правила на Google.

Конкурсът, който се провежда за пета година досега протичаше като еднодневно събитие, в рамките на което изследователите представят откритията си с възможност да спечелят дял от 2.7 милиона долара награден фонд.

Както може да се очаква от компания, предлагаща “неограничени милиони долари”, Google включва и правно опровержение в новите условия на състезанието.

“Нашите адвокати не ми позволиха да кажа “безкрайни” или “неограничени милиони”, без да добавя, че “това е експериментална и дискреционна програма за възнаграждения, която Google може да отмени или промени по всяко време”, посочва Уилис.