След като години наред селфитата бяха хит и една от основните характеристики при много нови смартфони, сега е време за следващата стъпка. Поне според Apple, която иска да въведе новия термин Slofie (слофи), съобщава CNET.

Компанията представи функцията заедно с новия iPhone 11. Тя позволява записването на кратко видео с предната камера на забавен каданс. Подобни клипове са много популярни в социалните мрежи и особено в Instagram, но досега можеха да се правят само с основната камера на телефона.

iPhone 11 въвежда подобна функция за кратки клипове и чрез предната камера. Когато компанията обяви, че ги нарича Slofie, повечето хора приеха това за шега. Оказва се обаче, че Apple е напълно сериозна и вече е подала документи за регистрирането на името като търговска марка.

Основната цел на подобен ход е най-вече да не позволи на конкурентите да използват същото име за своите сходни предложения, които е неизбежно да пуснат. Освен това изглежда, че самата Apple има реални намерения да използва термина и в маркетинг кампаниите си.