Промените в дизайна са наистина минимални и свързани с разположението на селфи камерата и страничните бутони. И двата телефона използват един и същ 5.8-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция от 1440x2960 пиксела. Съотношението на екрана, към страничните рамки също е едно и също - дисплеят заема 83.6% от предната част и на двата телефона.

Сравнете външния вид на телефоните  >> >> >>Същото е положението и с екстрите - и двата смартфона имат възможност за безжично зареждане, ирисово разпознаване, лицево разпознаване, възможност да ви измерват пулса, стандартен жак за слушалки и водоустойчивост от клас IP68.

Разликата в камерите също е минимална. И двата смартфона използват 12-мегапикселов сензор с 26-милиметрова оптика, съчета с технологията Dual Pixel PDAF. Единственото преимущество на Galaxy S9 е малко по-чувствителната бленда - f/1.5 при S9 и f/1.7 при S8. И двата смартфона могат да правят 4К видео, качеството на снимките е почти еднакво, а единствената положителна черта на S9 е възможността за снимането клипчета с много забавена скорост.

Камерата за селфитата е еднаква - и двата смартфона използват 8MP сензор с f/1.7 бленда и 25mm оптика.

Батерията на двата телефона също е една и съща, като капацитетът ѝ е 3000 mAh.

И Galaxy S9, и Galaxy S8 имат 4GB RAM памет, което означава, че и двата телефона ще са със сходна бързина. На теория S9 разполага с по-нов и по-мощен 8-ядрен процесор. 4 от неговите ядра работят на 2.7 GHz, а останалите 4 - на 1.8 GHz. Положението при Galaxy S8 обаче е сходно - процесорът отново е 8-ядрен, като 4 от ядрата му работят на 2.3 GHz, а останалите 4 - на 1.7 GHz.

Тази разлика на практика не може да се усети, а операционната система Android 8.0 Oreo ще върви еднакво гладко и бързо и на двете устройства.

В крайна сметка излиза, че разликите между Galaxy S9 и Galaxy S8 са изключително несъществени... с едно изключение:

Нов Samsung Galaxy S9 без план може да се закупи за 1569 лева.
Нов Samsung Galaxy S8 без план може да се закупи за 959 лева.