Към момента най-бързата технология за зареждане на смартфони е SuperVOOC решението на Oppo, предлагайки мощност до 50W (10V/5A). Xiaomi обаче ще се опита да подобри това постижение с новата си технология Super Charge Turbo.

Актуалните смартфони на Xiaomi поддържат технология за зареждане с мощност до 27W, но дори флагманът Mi 9 идва в комплект със зарядно от 18W. Повече информация за Super Charge Turbo очакваме по-късно днес, но вече разполагаме с предварителен поглед към нея благодарение на публикация от президента на компанията Лин Бин, предава Mobile Bulgaria.

В китайската социална мрежа Weibo той споделя кратка презентация показваща новата технология за зареждане при мощност до 100W и 20V/5A. Демонстрацията е спрямо решението на Oppo като за 17 минути устройството на Xiaomi достига заряд от 100%, а това на Oppo е на 65%. Зарежданите батерии са с капацитет от съответно 4000mAh и 3700mAh, което прави постижението още по-впечатляващо. За сравнение очакваната Super Charge технология на Huawei с 55W ще зарежда Mate X (4500mAh) за 35 минути.