Razer има практиката да показва интересни концептуални устройства, а най-новият такъв продукт е защитната маска с филтър N95, Project Hazel. Тя има прозрачна конструкция, която е изработена от рециклирана пластмаса и е водоустойчива и издръжлива на издраскване, предава Mobile Bulgaria.

Това, че материалът е прозрачен означава, че устните ще са видими, а по този начин ще се разпознават и лицевите изражения. Макар да няма съответните одобрения и сертификации, според компанията Project Hazel е от класа на хирургическите N95 маски по отношение на предоставяната защита.

Тя включва две кръгли зони, които се използват за вентилация, като ще бъде сертифицирана за филтриране на до 95% от въздушните частици. Сред тях са също новият коронавирус и други често срещани патогени.

В отворите има откачащи се и зареждащи се вентилатори, чиято издръжливост все още е в процес на тестове. Потребителите ще бъдат известявани когато е време за смяна на защитните филтри през съответното приложение.

Маската разполага още с микрофони и усилватели, които са вградени във вентилаторите, целта им е постигането на ясен звук при разговор. От компанията работят съвместно с THX за постигане на баланс на това колко силен ще е изходящият звук.

Устройството приляга плътно на брадичката и около носа, като има силиконово покритие, а лентите за ушите се регулират. Интерес прави и наличието на поддръжка за системата за подсветка Chroma RGB. В комплект с Project Hazel ще идва и голям кейс за зареждане, който ще се използва и за стерилизация чрез UV светлина.