От 2 ноември 2000 година досега Международната космическа станция е била посетена от 242 души. Графикът на много от тях е бил натоварен, като повечето са били заети с поддържането на станцията в изправност и осъществяването на важни научни експерименти. Въпреки това всеки един астронавт има и свободно време.

Вижте как си почиват астронавтите на МКС >> >> >>

Някои от тях го използват за допълнителен сън, но астронавтите в Космоса имат възможност да почиват по най-разнообразни начини в орбита. Някои заснемат любопитни видеа за ефектите на микрогравитацията и безтегловността. Други четат книги или дори свирят на музикални инструменти. Любимото място на всички обаче е "Прозорецът към света". Това е панорамният отсек на станцията, който предоставя изключително добра гледка към планетата Земя.

"Прозорецът към света" или Cupola, както е официалното му име е произведен от ЕКА в Италия през 2004 година и е монтиран на МКС през 2010 г. Там астронавтите могат да се любуват на гледката, да медитират или да правят впечатляващи снимки на земната повърхност.