Веднага след дебюта на Huawei P30 Pro най-влиятелната класация за мобилна фотография DxOMark постави устройството начело на своята класация. От сайта показаха какви снимки може да прави новия флагман на Huawei и истината е, че той заслужено печели лидерското място.

Вижте какви снимки прави Huawei P30 Pro >> >> >>

Основната камера е четворна и има доста любопитна конфигурация. Основният сензор е с 40MP, f/1.6 бленда и 27mm оптика. Той разполага и с технологията SuperSpectrum, която представлява нов цветен филтър за свръх точно улавяне на цветовете. Сензорът е и много светлочувствителен, като с него може да правите зашеметяващи снимки на нощното небе, стига да имате неподвижва повърхност. Максималното ISO, с което може да снимате пък е цели 409 600.

За направата на панорамни или по-нестандартни снимки помага широкоъгълен 20МР сензор с f/2.2 бленда и 16mm оптика. Трета 8МР камера се грижи за близките снимки, като предлага 5 пъти оптично приближаване. Тя има 8МР сензор, снабден с f/3.4 бленда и 125mm оптика.

Благодарение на иновативна перископична система телефонът може да комбинира своите сензори, за да постигне 10х хибридно приближени и 50х дигитално приближение.

Четвъртата камера е на пръв поглед незабележима, защото е изнесена извън основната група. Тя е 3D ToF (time-of-flight) сензор, който измерва разстоянието до обектите пред камерата и помага за постигане на боке ефект.

От Leica са помагали отново със софтуера, а Huawei са добавили новия си подобрен изкуствен интелект AIS. Комбинацията от тях дава множество различни режими за снимки, като AIS може сам да открива и прави най-добрите и оптимални настройки.

Обърнато е и специално внимание на стабилизацията при заснемане на видеа. Тяхната резолюция е 4К, като телефонът може да прави слоумоушън клипове с 960 кадъра в секунда при резолюция 720р.

Огромно внимание е обърнато и на нощния режим, като при този вид снимки Huawei безспорно ще запази лидерското си място.